Ce poti face intr-o zi de miercuri libera? Dormi, te uiti la filme si … gatesti, evident!
Si pentru ca lenea era cat casa ( = mai departe de coltul blocului nu eram dispusa sa ma duc dupa cumparaturi) si eram chitita sa folosesc cat mai multe chestii pe care le aveam deja in frigider, am hotarat sa fac un sufleu de cartofi cu brocolli si sunca. N-a fost sa fie chiar asa… In primul rand ca nu aveam sunca, in schimb aveam 2 tipuri de carnati (se intampla ca eu si Copila sa facem cumparaturi in acelasi timp, fara sa stie una ce cumpara alta). Pe urma… ceapa verde de la butic arata jalnic si nici urda din reteta originala n-am gasit. In final, a iesit cam ce urmeaza (culmea e ca abia am salvat o portie sa-mi iau azi la lucru).
Am luat o punga de brocolli congelat (450g) si am tranti-o intr-o oala cu apa ce fierbea, langa 5 cartofi taiati bucatele cat mai mici. I-am lasat sa fiarba putintel, cat sa se inmoaie amandoua si le-am rasturnat intr-o strecuratoare.
Am luat un Penteleu mic, de vreo 150 de grame si l-am dat prin razatoare. Ala e cascaval. Langa el am zdrobit niste branzica de vaca (in loc de urda), tot vreo 150 de grame (bine, cantarite mai dupa ochi asa). Am turnat si 100, 150ml de lapte si am mai pus si doua linguri cu varf de smantana grasa. Am amestecat tot. Mai aveam de la niste paste de saptamana trecuta cateva linguri de parmezan ras, asa ca l-am pus si pe ala in amestec. Pe urma, am pus si o lingurita de piper, sa ii dea putin gust.
Tot maglavaisul asta l-am pus intr-un castron mare, am turnat peste el cartofii si brocolli, iar peste am pus cativa carnati taiati feliute. Pe urma am turnat pus totul intr-un vas de sticla rezistenta la cald si l-am lasat la cuptor vreo 25 de minute, pana s-a rumenit. A iesit o minunatie!! Uite!
o mâncare 100 % românească! :))
Ca reteta nu e, dar tinand cont ca mai nou se cultiva brocolli la Jimbolia si ca si cascavalul e facut la noi… 🙂
yammi, arata super si cred ca-i bestial
Chiar este :D. s-a mancat ca… painea calda 🙂
„maglavaisul” asta arata bine….yummmi
Nu arata prea sanatos 😛
Sanatos poate nu… dar gustos cu siguranta 😀